Web Analytics Made Easy - Statcounter

"فریدن از هوای پاک تا سخاوت خاک" و "فریدن تنوع مقصدهای گردشگری" عنوان غرفه این شهرستان در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی اصفهان است.

در این غرفه گوشه‌ای از دست بافته‌های دیار فریدن، مانند جاجیم، گلیم و فرش و هنرهای دستی مانند کار با چوب که با نقاشی دست تزیین شده است را نمایش می‌دهد.

در این غرفه، همچنین بر بوم گردی به عنوان صنعتی نوپا در فریدن، تاکید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فریدن به دلیل وجود طیف وسیعی از جاذبه‌های گردشگری در روستاها از ظرفیت بالایی در توسعه بوم گردی برخوردار است.

فرماندار فریدن در این باره به ایرنا گفت: گردشگری، یک برتری مهم اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است.

سیدتقی معین‌الدینی افزود: ورود هر گردشگر به یک منطقه، علاوه بر رونق اقتصادی، نوعی تبادل فرهنگی نیز به دنبال خواهد داشت که زمینه شناخت و معرفی مقصدهای گردشگری را فراهم می‌کند.

فرماندار فریدن افزود: برپایی نمایشگاه‌هایی با موضوع گردشگری و صنایع دستی فرصت ارزشمندی برای صدور و معرفی ظرفیت‌های هر منطقه در این بخش است.

وی ادامه داد: معرفی صنایع دستی اصیل هر منطقه و تلاش برای احیای آن می‌تواند گام بلندی به سوی رونق اقتصادی باشد.

معین‌الدینی افزود: گردشگری و صنایع دستی ۲ بخش سرشار از فرصت‌های اقتصادی در فریدن است که چنانچه با برنامه‌ریزی بنیادی و هدفمند همراه شود، میان بر قابل‌اطمینانی برای توسعه این منطقه خواهد بود.

به گفته وی هوای پاک، وجود تفرج‌گاه‌های طبیعی و انواع جاذبه‌های گردشگری در شهر و روستاهای فریدن، مواهب خدادادی است که به عنوان گنج پنهان باید کشف و مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.

فرماندار فریدن گردشگری و صنایع دستی را در ایجاد اشتغال پایدار موثر دانست و افزود: ورود جوانان خوش‌ذوق به این بخش‌ها و اتخاذ روش‌های خلاقانه برای بازاریابی و تبلیغات، علاوه بر انتقال تاریخ و فرهنگ، فرصت‌های شغلی بسیاری را خلق خواهد کرد.

غرفه فریدن در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی اصفهان که با محوریت فرمانداری و به همت بخشداری‌های مرکزی و زنده رود، شهرداری و شورای اسلامی شهر داران، اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و بازارچه هزاردستان این شهرستان برپاشده است به مدت چهار روز پذیرای علاقه مندان، سرمایه گذاران و فریدنی های مقیم اصفهان و کشور خواهد بود.

فریدن، با برخورداری از تمدن هفت هزار ساله، جاذبه‌های طبیعی گردشگری و غنای تاریخی فرهنگی همچنین به عنوان شاهرگ حیاتی استان اصفهان در اتصال به غرب کشور منطقه مستعدی برای گردشگری چهار فصل است.

بر اساس کتب تاریخی، فریدن تغییر یافته نام 'فریدون' و زادگاه کاوه آهنگر است، دیاری با خصوصیات اجتماعی و نژادی منحصر به فرد که به 'سرزمین شش قوم' معروف است.
فریدن در زمان هخامنشیان ایالتی مهم، آباد و پررونق بوده است و تنها جاده آپادانا به شوش - پایتخت زمستانی هخامنشیان از این منطقه عبور می کرده است.

آب و هوای شهرستان فریدن نیمه مرطوب با تابستانی معتدل و زمستان بسیار سرد است، وجود دسکن های شهر دامنه، شهر زیر زمینی چهار طبقه در روستای موغان و انواع کلیساها و بناهای تاریخی، منطقه نمونه گردشگری به نام‌های 'دره بید بالا' و 'تفرج گاه‌های پلاسجان'، تنوع زیستی و فرهنگی روستاها، مناظر طبیعی بکر، رودخانه‌ها، کوه‌ها و چشم انداز بی نظیر باغ‌ها و تاکستان‌های این دیار در کنار رویش سخاوتمندانه انواع گیاهان دارویی، تنوع غذاهای محلی از آش و شوربا تا نان و پارنج، و سوغات پر طرفدار از جمله لبنیات خوش طعم و اصیل زمینه بسیار مساعدی را برای بازدید مسافران و گردشگران داخلی و خارجی فراهم کرده است.

این شهرستان دارای ۲ بخش مرکزی و زنده رود و ۲ شهر به نام‌های داران و دامنه، ۵ دهستان و ۲۸ روستاست.

فریدن با جمعیت بیش از ۴۹ هزار نفر در ۱۴۰ کیلومتری غرب اصفهان واقع است.

یازدهمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی و گردشگری اصفهانبا حضور مسوولان کشوری و استانی و «غادا هیجاوی» رییس منطقه آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی صنایع دستی و فعالان گردشگری و صنایع دستی ۱۶ کشور در اصفهان برپاست.

۶۰۲۲/‏‬ ۹۸۶۱/‏

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۰۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: مراسم آئینی سنتی کومسای روز جمعه چهاردهم اردیبهشت‌ سال‌جاری در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان، منصور مهرزاد اظهار کرد: ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان و وجود ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی در این منطقه موجب شده است تا هورامان به یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور تبدیل شود و همواره مورد توجه تعداد بی‌شماری از گردشگران قرار گیرد.

وی افزود: کومسای از جمله برنامه‌هایی است که هرساله در نیمه اردیبهشت در این منطقه جهانی به‎ صورت ویژه و باشکوه هرچه تمام‌تر برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان خاطرنشان کرد: این مراسم آیینی روز جمعه چهاردهم اردیبهشت سال‌جاری با حضور گردشگران داخلی و خارجی در محوطه‌ای مجاور زیارتگاه سیدمصطفی مشهور به پیرشالیار از نوادگان و سادات حضرت امام جعفرصادق (ع) برگزار می‌شود.

مهرزاد ادامه داد: برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و سوغات منطقه، دف‌نوازی، اجرای شمشال هورامی و شعرخوانی از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده این مراسم آئینی است.

وی ابراز امیدواری کرد همواره بتوانیم با همکاری شایسته مردم، بخش خصوصی و دستگاه‌های مربوطه با ارائه خدمات مناسب و کسب رضایتمندی گردشگران در سفر به کردستان، انگیزه حضور دوباره و زمینه انتخاب استان به عنوان مقصد گردشگری را فراهم آوریم.

به گزارش ایمنا، کومسای در هورامی از دو کلمه «کو» به معنی جمع شدن و مجمع و «مسای» به معنی یادگیری تشکیل شده است. روایت می‌شود با توجه به وضعیت خاص منطقه و فرهنگ تعاون و همزیستی نشأت گرفته از طبیعت سخت هورامان و فرهنگ کوچ‌نشینی و هوارنشینی، هر ساله اواسط فصل بهار مردم، روستا را ترک و به هوارهای دور و نزدیک در منطقه کوچ می‌کردند و مدتی بیش از شش ماه از سال را از همدیگر دور بودند و قبل از کوچ لازم می‌دیدند که در جلسه و مراسمی مقرراتی را سامان‌دهی کرده و امورات ضروری اجتماعی را میان خود تقسیم و به افراد واجد شرایط واگذار کنند و برای کوچ آماده می‌شدند.

در ورای این ماجرا یک افسانه روایت می‌شود که پیرشالیار مردی بزرگوار بوده و کرامات خاصی داشته است که به عنوان مثال گفته می‌شود او توانسته شاه بهارخاتون را که دختری کر و لال بوده، شفا بدهد.

همچنین روایاتی وجود دارد که روزی یکی از مریدان پیرشالیار به نام درویش گومار نزد پیرشالیار رفته و از کمبود شیر دام‌های خود گله و شکایت می‌کند، پیرشالیار به او می‌گوید در نزدیکی مزار درویشی که دامپزشک بوده سنگی هست، قطعه‌ای از آن را بِبُر و به مشک دام‌های خود ببند تا شیرشان افزون شود؛ به‌همین دلیل هنوز هم در پایان مراسم کومسای تکه سنگ سفیدی را که در جوار مزار پیرشالیار وجود دارد می‌شکنند و برای تبرک با خود می‌برند که بنا بر اعتقاد اهالی هورامان، خاصیت برکت‌بخشی دارد.

مراسم جشن عروسی پیر شالیار هم یکی از جشن‌های رایج در منطقه جهانی هورامان است که هر ساله در اواسط بهمن و هم‌زمان با جشن سده برگزار می‌شود، این مراسم در واقع سالگرد ازدواج پیر افسانه‌ای به نام شالیار است که ریشه در اسطوره‌ها و اعتقادات و آیین قدیم مردم این سرزمین دارد.

منطقه هورامان تخت در ۶۰ کیلومتری جنوب شهر مریوان و غرب شهرستان سروآباد با جمعیتی بیش از ۳۵۰۰ نفر در میان کوه‌های سر به فلک کشیده تخت‌ثانی، پیررستم، مله‌اسب و کوسالان محصور است و نماد و قلب تپنده منطقه جهانی هورامان به‌عنوان منظری تاریخی و فرهنگی محسوب می‌شود.

کد خبر 749453

دیگر خبرها

  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • معرفی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری همدان در نمایشگاه اکسپو
  • استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از غرفه صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد
  • هنرمندان صنایع دستی در اکسپو ۲۰۲۴/ حضور فارس با بسته‌های گردشگری